Категорија

Интересно

regular

Зошто би требало да ги печатите вашите фотографии

Генерација сè до 90’s сигурно ги памти фотоапаратите со филмови со коишто се фотографираа но не знаеа како испаднале на самата фотографија, па се чекаше со денови(па дури и месеци) за да се испечатат фотографиите. Или пак полароидите што вадеа фотографии одма.

regular

“Разговори За фотографцките работи”

Сакам да направам мала промена во овој мал серијал на совети и трикови со тоа што ќе воведам кратки разговори со истакнати македонски фотографи. Како за почеток ќе започнам со свадбена фотографија, стил на фотографија кој наизглед е едноставен, но суштински комплициран. Нема шанси за повторување на моменот и нема голем простор за грешки. За почеток мразот го кршам со еден најистакнатите македонски свадбени фотографи, Кокан Палашев.

@instagraphy.net_