Генијални трикови за одлични фотографии

0
786
views

Колку често во текот на денот наидувате на неверојатно прекрасни фотографии на социјалните мрежи?

Убавите фотографии што ги гледаме било да е на Инстаграм, Фејсбук или ред други социјални мрежи не мора секогаш да значи дека се правени со професионална и скапа опрема.

Постојат неколку трикови за кои не ви се потребни пари, туку само малку труд и имагинација, така што за кратко време ќе направите неверојатно професионално фотографии.

Погледнете:

Ситото може да ги направи вашите портрети неверојатно добри 

 

Или пак чипката…

(и секако, добар едит)

 

Фотографирајте портрет  преку прозорец… Ќе изгледа неверојатно одлично 🙂

 

Сакате да фотографирате под вода? Аквариумот изгледа како одлична идеја 🙂

 

Сакате да имате кул позадина? Ставете ткаенина, лист или некој друг материјал.

 

Ви недостасува некој детаљ на вашата фотографија со храна? Додадете пареа со апарати од домот.

 

Сигурно сте се запрашале како некои инстаграмџии успеваат да имаат одлични фотографии во кревет фотографирани од птичја перспектива? Сè што ви е потребно е  картон и селотејп со кои ќе направите совршени фотки одозгора.

 

Дали сте знаеле дека ако на апаратот ставите кеса намачкана со крем за лице ќе добиете soft-focus lense ефект?

 

Очилата за сонце може да ви послужат како филтер на вашите фотографии.