regular

Инстаграмџии – интервју со @slazovska

Делот инстаграм профили нуди интервјуа со македонски и светски инстаграмџии, со што побрзо би дошле до профили каде што би црпеле инспирација за своите фотографии.

Првото ,,кршење на мраз’’ ни започна со инстаграмџиката @slazovska од Скопје, за која што дознавме дека има само 17 години, обожава долги прошетки, кафе муабет со нејзините пријателки, храна, фотографирање и кино.

regular

Солениот принт – почетоците на фотографијата

Како и сѐ останато, класичната фотографија која ни е денес на сите позната не била отсекогаш таква каква што ја знаеме. Првите почетоци на хартиената фотографија се забележани во 1839 година, кога Вилијам Хенри Фокс Талбот го создал солениот принт.

regular

Инстаграм фото на денот (1)

За денеска, Инстаграм фотографија на денот е фотографијата на @ivicastojkov

regular

Најдобри апликации за едитирање на фотографии (1 дел)

Уредувањето на фотографии веќе подолго време не е само за професионалци. Новите апликации и програми овозможуваат едноставно и брзо додавање на ефекти, рамки, уредување на светлото.

@instagraphy.net_