Рајан Томас Монахан и неговите минијатурни урбани скулптури

0
118
views

Рајан Томас Монахан е скулптор, илустратор, графички дизајнер од Чикаго.Очигледно е човек со добри нерви и трпение  чим може толку детално да креаира урбана склуптура, мислам не се ни препознава дека е скулптура воопшто.

Видовте? Point proven!

Монахан за изработка на овие скулптури користи широка палета на материјали, морска пена,хартија, пластика, дрво и секако четки и бои.

 Кул идеја за хоби, нели?