Што не треба да му речете на фотограф?

2
178
views

Сите ние познаваме личности коишто работат како фотографи и сигурно понекогаш ни кажале какви фотографии бараат нивните клиенти. Фотографирањето е можеби тешко работа која бара многу талент и знаење, но сепак многу луѓе мислат дека фотографите се семоќни и толку уживаат во чкрапањето на копчето на нивниот фотоапарат што нема потреба секогаш да бараат пари за своите услуги.

Taка, италијанскиот дизајнер Лука Масини ја креирал серијата илустрации „Што  не треба да му речете на фотограф?“ со цел да нè потсети на реалноста зад оваа професија.

Па ако сакате да најмите фотограф за некоја прилика или пак се најдете во ситуација да разговарате со фотограф, едноставно одбегнувајте ги овие прашања и коментари.

  • Ерина Богоева- poison_grl

    “Фотографи”, наместо “Фотографери”.

    • Rockerkatam/

      Ти благодариме, извршена е корекција 🙂