Таг

апликации

regular

Како да направите фотографија со елементи што се движат

Сигурно сите сте погледнале фотографии со елементи што се движат(нешто како гифчиња) и сте посакале и вие да направите но не знаете како… или пак сте немале идеја. Станува збор за cinemagraphs. Во постов ќе разјаснам за што станува збор, ќе ви покажам како се изработува таков вид на фотографија со помош на фотошоп па дури и со апликации за на вашиот мобилен смартфон.

regular

GLITCH Ефект

Сигурно ако сте поминале некое време на Tumblr, или ако длабоко сте шуркале во Flickr или Pinterest, знаете како изгледа глич одприлика. YouTube е преполн со упатства за тоа како да направите свој.

regular

Пикселарт со @GameBoyCameraman

Живееме во време исполнето со професионални фотоапарати,смарт телефони, и сите нив ги пребираме со што е можно повеќе мегапиксели за подобри фотографии. Добра острина,провери симетрија, малку ефекти и готово. Но, денес ќе ви претставиме нешто сосема различно. Некои сосема го заборавиле, некои прв пат го гледаат.

@instagraphy.net_