Таг

едитирање

regular

Lightroom туторијал: Како да креирате сопствен Preset

Сигурно некогаш дури сте си обработувале некоја фотографија ви дошло онака да кажете: Еј, ми се здосади ова, сакам инстант филтер по мој ќеиф да имам.

Муабетот е тоа што Lightroom тоа сето го овозможува и ти дава право да си правиш Preset-ови кои го заврзуваат процесот на обработка за мноооооогу време.

Сам си креираш шаблон како сакаш да изгледа од прилика фотката и потоа го аплицираш на секоја наредна. Кул а?
Покул е тоа што има еден куп такви Preset-ови, а ти треба да изгуглаш

regular

GLITCH Ефект

Сигурно ако сте поминале некое време на Tumblr, или ако длабоко сте шуркале во Flickr или Pinterest, знаете како изгледа глич одприлика. YouTube е преполн со упатства за тоа како да направите свој.

regular

Пикселарт со @GameBoyCameraman

Живееме во време исполнето со професионални фотоапарати,смарт телефони, и сите нив ги пребираме со што е можно повеќе мегапиксели за подобри фотографии. Добра острина,провери симетрија, малку ефекти и готово. Но, денес ќе ви претставиме нешто сосема различно. Некои сосема го заборавиле, некои прв пат го гледаат.

regular

Photoshop и се е можно

Повторно јас со фотоуредувачиве. Но овие работи се задолжителни, овие се таблица множење, темелот и инспирацијата на се што се случува денес. Се што е поврзано со дизајн, со фотографија, со retouch, со магазини, you name it – Photoshop има вмешано прсти.

 

Се одлучив да го напишам блогов затоа што го работам Photoshop веќе подолго време и сметам дека имам право да пишувам за тоа. Дури и проектна задача за матурска ми беше!

@instagraphy.net_