Таг

фотографии

regular

ФОТКИ НА НЕДЕЛАТА

Недела, како секој претходна. Крајот на еден викенд го наговестува почетокот на друг. И пред да ве фатат депресии дека утре е понеделник; пред да почнете да си се сожалувате што не сте фатиле книга в рака иако од утре ви почнува колоквиумска недела, или пак се уште не сте оправени од вчерашната журка, а треба да чистите по дома – пуштете си музиче и ѕирнете ги најдобрите фотки од изминатава недела.

regular

Инстапортрети

Не знам зошто сабота, јас слободен, а се разбудив уште во 8, но тоа нема врска, си направив кафе, седнав пред компјутер и почнав со утринските ритуали. Читање по портали и вртење на youtube и во тој момент ми текна, да разлистам дали имаме некој интересен портрет користејќи го нашиот таг #instagraphytk, сепак веќе надминавме 35000 означени фотографии. Велат дека портретната фотографија знае да биде тежок стил, потребно е само во еден кадар да фатиш што е можно повеќе емоции и на гледачот да му ја претставиш личноста без зборови, но за утринска филозофија во некој друг пост. На мое големо изненадување имаше доста добри фотографии, па еве во продолжение една мала селекција за кршење на мразот. Уживајте

кавер фотка на @maleficarum_

regular

“Разговори За фотографцките работи”

Сакам да направам мала промена во овој мал серијал на совети и трикови со тоа што ќе воведам кратки разговори со истакнати македонски фотографи. Како за почеток ќе започнам со свадбена фотографија, стил на фотографија кој наизглед е едноставен, но суштински комплициран. Нема шанси за повторување на моменот и нема голем простор за грешки. За почеток мразот го кршам со еден најистакнатите македонски свадбени фотографи, Кокан Палашев.

regular

ИНСТАГРАМЏИИ – ИНТЕРВЈУ СО @IVANAJNSTAJN

Ако досега сте го виделе само на YouTube, можеби не сте знаеле дека покрај правењето видеа, тој е и голем љубител на фотографијата. За тоа од каде тој црпи инспирација и како ги доживува фотографиите, ќе прочитате во ова интервју.

@instagraphy.net_