Таг

портрет

regular

Портрети низ #instagraphytk

Колку за  почеток, да ве воведам во тоа што претставува портретна фотографија…

Портретна фотографија или портрет претставува фотографија на ликот на една личност или мала група на луѓе (групен портрет), во кој доминираат ликот и неговиот израз. Нејзината цел е да го прикаже ликот, личноста па дури и расположението на субјектот.

За разлика од другите фотографски стилови, субјектите на портретната фотографија се најчесто непрофесионални модели.

Бидејќи со хаштагот #instagraphytk се споделуваат прекрасни портрети, решив да направам мал избор на истите.

Фотографирајте и споделувајте со нас 🙂 !

regular

Инстаграмџии – интервју со @mirsad_bekiri

Петоците се резервирани за интервјуа, па така за денес ќе ви го претставиме младиот фотограф и инстаграмџија Мирсад Бекири, од Скопје, момче кое има 23 години и студира  Journalism and Media во Скопје.

regular

“За фотографцките работи“ дел 1

Малку доцнам со пишување на постови, бев отсутен, презафатен, обврски итн итн. Вака, од денес започнувам со мини серија со кратки совети и трикови насловена како “За фотографцките работи“ во која ќе се држам на неформален начин со цел да биде што е можно попријателска. Епа вака инспирација за денешнава тема ми беше едно прашање што ми го постави еден познаник, што успеал собрал малку пари и си купил солиден фотоапарат.

regular

Одржување на важноста на фотографијата вo дигиталната ера

Најдостижно за еден фотограф е да ја истакне најуникатната уметничка верзија на приказната преку фотографија. Тогаш како еден фотограф да се пробие од толпата аматери?

regular

Фотографирање мали деца: Водич за почетници

Фотографирање во домот наместо во професионално студио стана популарно во последните години. Вашиот дом е познат терен на вашето дете што му овозможува да се опушти како и секогаш.

@instagraphy.net_